Cameron Highlands
Door: Wout & Patrice
Blijf op de hoogte en volg Wout &Patrice
15 Mei 2007 | Maleisië, Cameron Highlands
vandaag weer terug naar de bewoonde wereld. Dit keer niet met de boot, maar achterlangs door de bush bush terug naar het begin punt waar we ook op de boot gestapt waren.
Van hier uit weer verder in een geombineerde (qua bestemmingen) bus richting het noorden. Na een paar uur rijden om 12:30 uur geluncht en vanhieruit werder de busjes herverdeeld naar bestemming. Voor de Cameron Highlands zaten we slecht met 3 personen in de bus. Het andere meisje kwam uit Canada en was bezig met een rondreis van een 1/2 jaar. (zoals zoveel mensen/trotters die we hier spreken. De meeste zijn 1/2 januarie gestart en hebben minimaal nog wat weken vor de boeg sommige zelfs nog een 1/2 jaar.
Any way, onze chauffeur Shumacher had er aardig zin in en groen en geel waren binnen 2 uur op plaats van bestemming. In eerste instantie waren we voornemens morgen weer door te gaan (we ruiken het strand al!!!) maar hebben toch maar besloten morgen een easy day in te lassen.
een 1/2 dag excursie geboektlangs o.a. de thee-plantages en de Thee-fabriek. De middag nog een beetje hier in het plaatsje Tanah Rata door brengen en vervoer regelen naar de volgende bestemming. Dit wordt Georgetown de hoofdstad van Penang. Hier brengen we nog een dagje door en steken dan over naar het (strand) eiland Langkawi. Hierna zetten we koers richting Thailand.
Dit was nog wel even schrikken want we hoorde van twee jongens die voor Shell 6 weken in Kuala Lumpur aan het werk waren dat ze van Shell niet naar Zuid Thailand mochten worden uitgezonden. Te gevaarlijk met aanslagen etc. Uiteraard hebben we e.e.a. diret gecheckt op internet, maar e.e.a. beperkt ziht tot zuid oost Thailand. Wij blijven na de obversteek met de boot vanaf Langkawi 100% west en komen niet in het echte zuidelije gedeelte van Thailand.
Goed morgen op excursie, we zijn benieuwd!
W&P